Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRNABIĆ: Prihvatiću Palmin poziv da posetim Jagodinu

Foto: Tanjug

BRNABIĆ: Prihvatiću Palmin poziv da posetim Jagodinu

Nova ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić je novinarima nakon polaganja zakletve rekla da se njenog posla ne tiče Palmin odnos i lično mišljenje prema seksualnoj orjentaciji.

Srbija
Izvor: Tanjug/ NB

Brnabić je rekla da je Jagodina jedna od prvih lokalnih samouprava koje bi volela da poseti, navodeći da će apsolutno prihvatiti poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i da se njegov odnos i lično mišljenje prema seksualnoj orjentaciji ne tiče njenog posla.

"Možda pre toga posetim Bajinu Baštu zbog elementarnih nepogoda. Za mene ne postoje razlike u lokalnim samoupravama", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje o prelasku iz nevladinog sektora u izvršnu vlast, Brnabić kaže da u NALED-u vidi partnera, da će se oko nekih stvari složiti, a oko nekih neće.

"Dolazim iz Upravnog odbora organizacije koja je bila kritički partner vlade i sada sedim na drugoj strani i oni će biti kritički partner meni. Ja sada zastupam interese Vlade Srbije, NALED zastupa interese svojih članova", prokomentarisala je ona.

Na pitanje da li ima strah zbog novih dužnosti, Brnabić je odgovorila da Srbiju čekaju ozbiljne reforme, a da su neke od njih započete u prethodnom periodu poput Zakona o opštem upravnom postupku.