Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Brnabić: ZAŠTITIĆEMO SRPSKE PROIZVOĐAČE uprkos merama Hrvatske

Ana Brnabić/ Foto: kurir.rs

Brnabić: ZAŠTITIĆEMO SRPSKE PROIZVOĐAČE uprkos merama Hrvatske

Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali neće ignorisati hrvatske nove mere za srpske proizvode i uspeće da zaštiti naše proizvođače i izvoznike, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić

Srbija
Izvor: Tanjug

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, rekla da na Samit Američko-jadranske povelje dolazi manje optimistična i lošije raspoložena nego kada je pre izvesnog vremena odlazila u Trst na Samit lidera Zapadnog Balkana.

Kako je istakla mere koje je uvela Hrvatska sigurno će biti tema koju će pokrenuti na radnom delu sastanka, jer potez Zagreba, kako kaže, ne ide u prilog regionalne saradnje.

"Pričali smo pre mesec dana u Trstu i dve osnovne teme su bile infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja. Napravili smo regionalnu privrednu komoru, postoji toliko mnogo stvari u kojima sarađujemo i u kojima smo sarađivali", podsetila je Brnabićeva.

Predsednica Vlade je konstatovala da je Srbija mnogo puta pokazala da je i tolerantna i fleksibilna i konstruktivna, ali da joj se čini da svake godine, otprilike u vreme proslave oružane akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali.

"Ovo je jasno kršenje SSP-a. Mi smo kao Vlada uputili notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji. Razgovaramo i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bismo imali zajednički nastup prema ovom pitanju", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da, kada neko povuče potez poput Hrvatske, onda ne može da se govori o ekonomskoj integraciji i saradnji.

To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu, rekla je Brnabićeva.