Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Brnabićeva: Istinski liberalne stvari u Srbiji GURA PREDSEDNIK VUČIĆ

Foto: Tanjug

Brnabićeva: Istinski liberalne stvari u Srbiji GURA PREDSEDNIK VUČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je taj koji gura sve istinski liberalne stvari u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić ocenivši da je on načinio "hrabar potez" kada je nju imenovao za predsednicu srpske vlade.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

"On razume greške koje je pravio u prošlosti, greške koje danas pravi, uči se i unapređuje. To je osobina za divljenje koju bi trebalo da ima više političara na Balkanu. Mislim da svi možemo od njega da učimo", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je, kada se pridružila Vladi Srbije u avgustu 2016. kao ministarka za javnu upravu i lokalnu samoupravu, shvatila da je veoma lako raditi sa Vučićem.

Na pitanje da li je "liberalnija" od njega, Brnabićeva je rekla da je "svakako tako na površini", ali da je nemoguće to porediti jer, kako je objasnila, ona nema toliku moć.

"Ja nemam jaku političku stranku iza sebe. Imam njihovu podršku u parlamentu, ali ja nisam član stranke, pa je meni lakše da budem liberalnija. S druge strane, on je taj koji je gurao sve istinski liberalnije stvari u Srbiji", rekla je Brnabićeva.

Kao primer, navela je da je Vučić stao iza Briselskog sporazuma ističući da je zbog toga bio žestoko kritikovan.

Premijerka je istakla i da se Vučić zalagao za "veoma nepopularne, ali veoma potrebne, mere finansijske konsolidacije", kao i da je podržao Zakon o radu.

Posebno je naglasila da je Vučić bio taj koji je bio za prvu ženu premijera, koja je deklarisani pripadnik LGBT populacije.

Povodom kritika da je Vučić taj potez povukao jer je to bilo korisno za vladajuću koaliciju, Brnabićeva je ocenila da je "to lako reći", ali ne i učiniti u Srbiji.

"Mislim da je to bio hrabar politički potez, a da je danas lako kritikovati to kao pi-ar trik", rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva o Kosovu

Srbija će u predstojećim mesecima pokušati da nađe dugotrajno rešenje za pitanje Kosova i Metohije, izjavila je predsednica Vlade.

"Ono što sada pokušavamo da nađemo jeste trajno rešenje, kako se ne bi ostavio otvoreni problem", rekla je Brnabićeva i navela da će u predstojećim mesecima Srbija pokušati da nađe dugotrajno rešenje.

Premijerka je, na pitanje da li bi upotrebila reč nezavisno Kosovo, naglasila da taj izraz ne bi koristila, jer bi to otvorilo Pandorinu kutiju.