Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRZA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje policajca u Novom Pazaru

Foto: Tanjug

BRZA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje policajca u Novom Pazaru

Policajac D. Č, koji je sinoć teško ranjen u Novom Pazaru dok je bio u redovnoj patroli, prebačen je u Klinički centar u Beogradu i njegovo stanje je stabilno. Uhapšen osumnjičeni.

Srbija
Izvor: RTS, Tanjug

Zbog sumnje da je ranio policajca, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su i odredili zadržavanje do 48 časova Dž. K. (1983) iz Novog Pazara.

Sumnja se da je on sinoć oko 20.20 u Novom Pazaru pucao na policajca koji je obavljao pozorničku delatnost i naneo mu teške telesne povrede.

Protiv njega će biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio pokušaj ubistva i ilegalno posedovao i nosio oružje.

Pritvor do 48 sati određen je i F. S. (33), E. Z. (37) i R. F. (43) zbog sumnje da su pomogli Dž. K. posle ranjavanja policajca.

Policajac D. Č. (30), koji je ranjen u centru Novog Pazara, prebačen je na dalje lečenje u Beograd i opersian je na VMA.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je od pravosudnih organa najoštriju moguću kaznu za osumnjičenog koji je ranio policajca na dužnosti.

"Naše društvo treba da pošalje snažnu poruku da je ovako nešto nedopustivo, da je napad na policajce napad na državu, jer pripadnici MUP-a čuvaju bezbednost Republike Srbije i svakog našeg građanina. Očekujem da tužilaštvo i drugi pravosudni organi najoštrije kazne počinioca i pošalju poruku da ovako nešto nećemo tolerisati" rekao je ministar Stefanović.

On je rekao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštititi svakog policajca i da će se boriti da ti ljudi imaju što bolji položaj u društvu.

"Želim da građani znaju da policajci svakoga dana rizikuju svoje živote i brane integritet Republike Srbije i bezbednost svakog našeg građanina" dodao je Stefanović.

Ministar je pohvalio brzu reakciju novopazarske policije koja je uhapsila napadača na njihovog kolegu.