Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Budakov (SPS) za NB: Ulazimo u pokrajinsku, voleo bih da uđemo i u republičku vladu!

Pavle Budakov/ Foto: youtube printscreen

Budakov (SPS) za NB: Ulazimo u pokrajinsku, voleo bih da uđemo i u republičku vladu!

Na pitanje da li možemo još nekog očekivati u budućoj pokrajinskoj vladi, s obzirom da su ranije iz SNS-a najavili široku koaliciju u Vojvodini, Budakov je rekao da SPS još ništa ne zna o tome

Srbija
Autor: NB

Lider vojvođanskih socijalista Pavle Budakov povrdio je za naš portal da će SPS biti deo vladajuće većine u Vojvodini.

„Bićemo deo vladajuće većine zajedno sa SNS, kog vidimo kao stožera buduće pokrajinke vlade. Sa nama će biti i SVM, kako je i ranije najavljeno“, istakao je Budakov.

Ranije je potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović najavio da nije realno očekivati da SPS bude deo vladajuće koalicije u APV, a da to ne bude na republičkom nivou. Pavle Budakov je za naš portal ponovio Bajatovićeve reči, istakavši da bi voleo da SPS bude činioc republičke vlasti.

Na pitanje da li možemo još nekog očekivati u budućoj pokrajinskoj vladi, s obzirom da su ranije iz SNS-a najavili široku koaliciju u Vojvodini, Budakov je rekao da SPS još ništa ne zna o tome, kao i da će o sastavu vlade APV odlučiti najveća stranka u pokrajinskom parlamentu.

U Novom Sadu će sutra zasedati Skupština Grada, najavljeno je konstituisanje i izbor predsednika i potpredsednika gradskog parlamenta, a Budakov misli da nije realno očekivati nekog iz SPS-a na mestu gradonačelnika najvećeg grada u severnoj pokrajini.

“Za očekivati je da će gradonačelnika dati SNS, odnosno neko iz redova stranke koja je osvojila najveći broj glasova u Novom Sadu”, potvrdio je Budakov za Novu borbu.