Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BURNO U SKUPŠTINI: Balša iznervirao Gojkovićevu

Ilustracija, Foto: Tanjug/Rade Prelić/Z.Žestić

BURNO U SKUPŠTINI: Balša iznervirao Gojkovićevu

Na današnjem dnevnom redu u Skupštini Srbije su predlozi zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita i Zakona o osiguranju depozita koje je podnela Vlada Srbije.

Srbija
Izvor: Kurir, RTS

Elektronskim sistemom utvrđeno je da početku sednice prisustvuje tek 117 poslanika, te je predsednica skupštine Maja Gojković odmah odredila pauzu u radu u trajanju od 10 minuta.

Predsedavajuća parlamentom Maja Gojković dala je reč poslaniku DS Balši Božoviću, ali je nehotice i svoj mikrofon ostavila uključenim, pa je u etar otišla njena izjava na račun pomenutog parlamentarca.

"On je nervozan, pa udara stalno po tastaturi, neverovatan čovek", prošaputala je Gojkovićeva, a potom se Božoviću direktno obratila savetom da kada se prijavi za reč, više ništa ne dira.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog zakona o davanju državnih garancija za zajam Nemačke razvojne banke KWF EPS-u u iznosu od 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla A", kao i Predlog zakona o davanju garancije po zaduženju Akcionarskog društva ''Elektromreža Srbije'' za Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu.

U saopštenju se navodi i da će na dnevnom redu četvrte sednice redovnog zasedanja Skupštine, sa šest tačaka dnevnog reda, biće i izmena Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora parlamenta koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka.