Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BURNO U SKUPŠTINI: Šešelj tražio pomilovanje Zvezdana Jovanovića

Foto: twitter.com

BURNO U SKUPŠTINI: Šešelj tražio pomilovanje Zvezdana Jovanovića

Skupština Srbije danas počela novu sednicu na čijem je dnevnom redu i izbor tužioca za ratne zločine.

Srbija
Izvor: Agencije

Na listi kandidata Vlade Srbije za novog tužioca za ratne zločine su Snežana Stanojković i Milan Petrović. Tužilaštvo za ratne zločine nema prvog čoveka još od 31. decembra 2015. godine, kada je Vladimiru Vukčeviću istekao mandat.

Tokom glasanja o predlozima koje bi bi poslaničke grupe želele da uvrste u dnevni red sednice, kao i poslanička pitanja, Vojislav Šešelj je postavio pitanje u vezi sa Zvezdanom Jovanovićem.

On je zatražio od predsednika Tomislava Nikolića da pomiluje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

U trenutku kad su se okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Šešelj je rekao da je Zvezdan Jovanović osuđen na najtežu zatvorsku kaznu "bez relevantnih dokaza" i da je obaveza Tomislava Nikolića da ga pomiluje".

Takođe, lider radikala je rekao da bi Nikolić napravio dobro delo da pomiluje i sve osuđene za ratne zločine od strane suda u Beogradu, jer je to bio "sud američke ambasade", navodeći da su ljudi "osuđivani na osnovu lažnih svedočenja".