Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čanak: Otvaranje ruske baze u Nišu bi ugrozilo evropski put Srbije

Foto: mc.rs

Čanak: Otvaranje ruske baze u Nišu bi ugrozilo evropski put Srbije

Prema Čankovim rečima, sada je za očekivati da će snage lojalne vladajućem režimu u Ruskoj Federaciji uložiti dodatne napore

Srbija
Autor: NB

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Evropskom unijom, ocenivši ih kao veliko ohrabrenje i snažan podsticaj evropskim integracijama naše zemlje, ali i kao uvod u velike i dugo očekivane reforme našeg društva.

"Svako ko iskreno voli ovu zemlju i želi da se u njoj bolje živi, danas se raduje", rekao je lider LSV-a Nenad Čanak.

Prema Čankovim rečima, sada je za očekivati da će snage lojalne vladajućem režimu u Ruskoj Federaciji uložiti dodatne napore da zaustave evropski put Srbije, između ostalog zahtevima da tzv. humanitarni centar u Nišu i formalno preraste u rusku vojnu bazu.

"Republika Srbija nikako ne sme dozvoliti otvaranje te baze ukoliko želi jasan evropski put i bolji život njenih građanki i građana, uprkos činjenici da tu bazu podjednako sanjaju pojedini političari u vlasti i opoziciji poput Tomislava Nikolića, Ivice Dačića i Sande Rašković Ivić", naglasio je Čanak.

U saopštenju za javnost, Čanak ističe da je Srbija otvara najteža poglavlja u teškom momentu za EU.

Ligaši ističu da u narednom periodu jedino zajednička bezbednosna politika EU i zemalja Zapadnog Balkana može da odgovori akutnim problemima migrantske krize i borbe protiv terorizma, u kojima se Srbija, iako još nije članica EU, prema rečima Nenada Čanka, pokazala kao pravi partner i može biti pouzdan saradnik u zajedničkim rešenjima.