Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČANAK TVITOVAO, oglasio se MARKO ĐURIĆ (FOTO)

Nenad Čanak i Marko Đurić/ Ilustracija: NB

ČANAK TVITOVAO, oglasio se MARKO ĐURIĆ (FOTO)

Na sporni tvit Nenada Čanka ubrzo su se priključili i novinarka Tatjana Vojtehovski, ali i narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Srbija
Autor: NB

Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak napisao je na svom tviter nalogu da je u Berlinu na Olimpijskim igrama 1936. godine nemački nacistički vođa Adolf Hitler otišao sa stadiona kako ne bi čestitao crnom sportisti Džesi Ovensu osvajanje četiri zlatne medalje, što je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić okarakterisao kao uvredu stava Vlade Srbije da se naši sportisti ne penju na pobedičko postolje, ukoliko bi se na istom našao neko ko predstavlja samoproglašenu državu Kosovo.

"Poređenje predsednika LSV Nenada Čanka, o protivljenju politizaciji sporta i zloupotrebi Olimpijskih igara za promociju Hašima Tačija i nezavisnosti Kosova, sa postupcima i politikom Adolfa Hitlera, gruba je uvreda za sve antifašiste i milione žrtava nacističke idelogije, koja je u Srbiji u crno zavila gotovo svaku kuću", izjavio je Marko Đurić za Tanjug povodom tvita Nenada Čanka.

Đurić ističe da je uveren da se ne radi o "nepromišljenom i grubom ispadu", već o "umišljajnom i svesnom stigmatizovanju i etiketiranju sopstvene zemlje i naroda u svrhu kukavičkog dodvoravanja onima koji podržavaju jedinstveno proglašenu nezavisnost Kosova, a od kojih i Čanak očekuje ili dobija podrsku".

Na sporni tvit Nenada Čanka ubrzo su se priključili i novinarka Tatjana Vojtehovski, ali i narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović, koji su podržali Čankov, odnosno Đurićev stav.