Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČANKOVI NAPADAJU DODIKA: RS pokazala na kojim "vrednostima" je nastala!

Nenad Čanak i Milorad Dodik/ Ilustracija: Nova borba

ČANKOVI NAPADAJU DODIKA: RS pokazala na kojim "vrednostima" je nastala!

LSV smatra da je skupština Srpske na svečanosti povodom 25 godina postojanja, više progovorila o temeljima i „vrednostima“ na kojima je nastala, od svih međunarodnih i domaćih sudova.

Srbija
Autor: Nova borba

"Podsećamo da su na pomenutoj svečanosti dodeljene plakete osuđenim i optuženim licima za ratne zločine od kojih su neki i svojevoljno priznali svoja zlodela. Dodela svečanih plaketa i nagrada ratnim zločincima, kao najzaslužnijima za nastanak Republike Srpske, dovoljno govori o stvarnim temeljima na kojima je ovaj entitet nastao. Odajući priznanje zločinu, institucije RS su se još jednom narugale desetinama hiljada žrtava politike čiji su protagonisti u čitavom svetu postali drugo ime za masovna ubistva na kraju 20. veka", navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Iz te stranke osuđuju i to što prilikom dodele plaketa, kako kažu, osuđenim i optuženim ratnim zločincima, potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić nije napustio svečanost. Ligaši takav Arsićev potez karakterišu kao pokazivanje saglasnosti sa "navedenim anticivilizacijskim činom".

"LSV smatra da se režim Milorada Dodika nalazi na putu bez povratka i da će tom stranputicom koja vodi u sigurno bespuće za sobom povući i entitet na čijem se čelu nalazi. Zbog svoje budućnosti, Srbija mora da pokaže distancu prema ovakvim skandaloznim postupcima iz Republike Srpske i da svojom politikom podstiče mir i saradnju, a ne slavljenje starih zločinaca i prizivanje novih sukoba na Balkanu", zaključuje LSV u svom saopštenju dostavljenom medijima.