Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čeda kritikovao Vladu, SPS mu odgovorio: LDP JE PATULJASTA STRANKA!

Branko Ružić i Čedomir Jovanović/ Ilustracija: Nova borba

Čeda kritikovao Vladu, SPS mu odgovorio: LDP JE PATULJASTA STRANKA!

Poptredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je da groteskno deluje kada stranka u nestajanju poput LDP-a deli moralne pridike i kritike SPS-u.

Srbija
Autor: Nova borba

Potpredsednik SPS Branko Ružić ocenjuje neprimernim ponašanje LDP-a koji su upitili moralne pridike i kritike SPS-u i Ivici Dačiću.

"Zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije, premijera Vučića i ministra spoljnih poslova Dačića, evropska budućnost Srbije je zagarantovana, kao što je zagarantovano i očuvanje naših državnih i nacionalnih interesa", rekao je Ružić ističući da upravo SPS u koaliciji sa SNS-om dao glavni impuls procesu evropskih integracija koji je, kako tvrdi, zacementiran strateškim, odgovornim i državničkim odlukama koje smo donosili, dok su bivše perjanice DOS-a to bezuspešno pokušavale skoro deceniju.

Ružić je napomenuo da je upodobljavanje spoljne i bezbednosne politike Republike Srbije sa politikom EU proces, a ne gotovo rešenje, te da u tom procesu Srbija neće napraviti ni jednu grešku.

"Mali političari se od onih velikih razlikuju po tome što ne razumeju širi kontekst međunarodnih odnosa, ne razumeju šta predstavlja dignitet sopstvene države i po tome što promovišu političke stavove u skladu sa kvantitetom žetona koje dobiju zarad nečijih tuđih interesa, a u korist svojih sitnosopstveničkih. Dok Srbija radi u interesu svojih građanki i građana, ovakve nesuvisle kritike patuljastih stranaka imaće snagu ujeda običnog komarca”, zaključio je Ružić u saopštenju za medije.