Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČEDA "utišava" Nikolića: PAZITE ŠTA IZGOVARATE!

Čedomir Jovanović/ Foto: mondo.rs

ČEDA "utišava" Nikolića: PAZITE ŠTA IZGOVARATE!

Lider LDP-a rekao je da predsednik Srbije svojim izjavama ne sme da ugrožava postignute rezultate u dijalogu Beograda i Prištine.

Srbija
Izvor: Agencije

Prema rečima lider Liberalnodemokratske partije Čedomira Jovanovića, pedsednik Srbije Tomislav Nikolić je umesto nastavka pregovora i sprovođenja Briselskih dogovora ponudio potencijalni sukob kao rešenje.

"Pretnje koje je danas uputio nisu pretnje kosovskim Albancima, već su one pretnja Srbiji i njenim građanima. Mi više ne možemo nikoga ugroziti osim sebe i sopstvene budućnosti", rekao je Jovanović.

Podsećanja radi, Nikolić je izjavio da će u slučaju da Kosovo i Metohija na Generalnoj skupštini Uneska postane član predložiti da se prekinu razgovori s Prištinom.

U saopštenju LDP se navodi da ta stranka poziva rukovodstvo Srbije da konačno odluči da li se dijalog sa Prištinom vodi zbog zahteva briselskih birokrata ili zbog normalizacije odnosa Srba i Albanaca.

"Pošto u ovakvoj situaciji, gde svaki pozitivan dogovor iz Brisela predsednik Nikolić ugrozi svojom izjavom, Srbija ostaje usamljena bez jasnih namera šta želi i koji su joj krajnji ciljevi", ističe Jovanović.