Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čeka se DAČIĆEVA REČ: Kakva je sudbina "DISEDENTA RUŽIĆA"?

Ivica Dačić i Branko Ružić/ Foto: kurir.rs

Čeka se DAČIĆEVA REČ: Kakva je sudbina "DISEDENTA RUŽIĆA"?

Predsednik Socijalističe partije Srbije će u danima pred nama doneti odluku o daljoj sudbini njegovog visokog funkcionera Branka Ružića.

Srbija
Izvor: Agencije, novosti.rs

List "Novosti" donosi saznanje da ću u naredne dve nedelje predsednik SPS-a Ivica Dačić doneti odluku o sudbini svoj bliskog saradnika Branka Ružića, koji u poslednje vreme ne prestaje da kritikuje izjave i rad premijera Srbije Aleksandra Vučić, suprotno partijskom opredeljenju i koalicionoj saradnji sa strankom predsednika Vlade.

Isti medij navodi da je Dačić čvrsto rešen da ne dozvoli nove "opozicione" ispade svog funkcionera, i ako se nešto ne promeni, Ružić bi mogao da ostane bez potpredsedničke fotelje, ali i da bude isključen iz stranke.

Podsećanaj radi, Ružić je u jednom intervjuu rekao da mu je izazov da ruši najjačeg u državi, a tada ga je Dačić upozorio da takve ispade više neće tolerisati.

Međutim, njegov "tvit" u ponedeljak tokom intervjua premijera Vučića ponovo je izazvao buru na društvenim mrežama. On je, komentarišući emisiju, napisao "Quo vadis, Srbijo?" (Kuda ideš, Srbijo?), što su mnogi njegovi pratioci na ovoj mreži, a posebno oni bliski naprednjacima, shvatili kao novo provociranje Vlade i premijera.

"Ne razumem zašto se podiže tolika prašina kada nešto kažem, ne kažem, ili kada napravim neku benignu gestikulaciju Nemam nameru da polemišem sa bilo kim tim povodom, jer bi ta polemika devalvirala ozbiljnost mog tvita", rekao je Ružić za "Novosti".

Naime, visoki funkcioner SPS-a tvrd da je spornim tvitom dobronamerno izrazio bojazan za budućnost svoje zemlje: