Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čepurin: PRITISCI NA SRBIJU se ne smeju vršiti

Foto: vestisu24.rs

Čepurin: PRITISCI NA SRBIJU se ne smeju vršiti

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je danas da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima

Srbija
Izvor: Tanjug

On je poručio da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju kada je u pitanju njena spoljna politika i ne zadiru u interese srpskog naroda.

„Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod, i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da brani interes svoje zemlje, odnosno interes naroda, kao i da promoviše u agendu upravo potrebe srpskog naroda“, rekao je Čepurin na pitanje novinara da prokomentariše da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici.

Onda bi bolje bilo, kako kaže, da se ne vrši pritisak sa jedne strane, druge, treće i četvrte i da se ne zadire u interese Srbije i srpskog naroda, prenosi Tanjug.

„Sa druge strane, rusko-srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateška. Neki glasovi sa strane neće ništa promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koji se kreću napred, i one nisu ni protiv koga, nisu usmerene ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti“, zaključio je Čepurin.