Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČEPURIN: Tri utiska nakon NAJEZDE U KOSOVSKOJ MITROVICI

Foto: Ambasada Rusije

ČEPURIN: Tri utiska nakon NAJEZDE U KOSOVSKOJ MITROVICI

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin je istakao svoja tri stava o jučerašnjim dešavanjima na Kosovu koje je nazvao "najezdom u Kosovskoj Mitrovici".

Srbija
Izvor: RTS

"Tri utiska o jučerašnjoj najezdi u Kosovskoj Mitrovici: 1. užasna crna uniforma, bahatost, pretnja oružjem, 2. jasno je da je Priština delovala uz potpunu saglasnost svojih pokrovitelja, 3. Brisel je pokazao nesposobnost kao posrednik i garant", napisao je Čepurin na svom Tviteru.

On je na ovoj društvenoj mreži napisao i da je prisustvovao "interesantnom brifingu" kod srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića za strane ambasadore, na kome su pregledani jučerašnji snimci iz Prištine i Kosovske Mitrovice, uz komentar da "taj divljački čin i bahatost naoružanih bandita bukvalno poražavaju".

Ruski ambasador ocenio je da međunarodna predstavništva (EU i NATO) apsolutno nisu ispunila svoje obaveze.

"Priština i ove strukture su dozvolile da naoružani kosovski Albanci, kršeći sva pravila, naprave takav strašan bezobrazluk - da naoružani upadnu u deo KiM koji je naseljen Srbima. Trebalo bi da se oni za početak barem duboko izvine gospodinu Marku Đuriću, srpskom narodu i Srbiji", napisao je Čepurin.