Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČEPURIN: Zahtevamo da srpski nadležni organi učestvuju u istrazi za ubistvo Ivanovića

Foto: mc.rs

ČEPURIN: Zahtevamo da srpski nadležni organi učestvuju u istrazi za ubistvo Ivanovića

​Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

On je naglasio da "Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija".

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredaba Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK, prenosi Glas Moskve.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina, Jurija Ušakova, za doprinos razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, zaključuje se u saopštenju Predsedništva.