Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čija je ideja ispitivanje krađe izbora?

Ilsutracija NB

Čija je ideja ispitivanje krađe izbora?

​Ispitivanje izborne krađe najavili su i buduća vlast i opozicija, piše list „Danas“.

Srbija
Autor: NB, Danas

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić najavio je da će nakon konstituisanja skupštine biti formiran anketni odbor koji treba da ispita navode od izbornoj krađi od 24. aprila.

Međutim, to isto traže i predstavnici opozocinih partija. Ipak Vučić želi da se ispita i uvođenje jedne liste u parlament „na silu“, dok opozicija želi ispitivanje celog izbornog procesa. On je kazao da će pokrenuti anketi odbor, da bi videli koji su banditi krali na izborima, a rekao je i da su građani bili svedoci bande koja je noću upala u RIK.

Kako je za „Danas“ rekla predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić, njena stranka je najavila da će tražiti anketni odbor još pre mesec dana. Ona kaže da im je Vučić ukrao ideju.

- On malo zamenjuje teze i govori o formiranju anketnog odbora o upadu opozicije u RIK i ceo problem oko izborne krađe svodi na samu noć izbora, a u stvari anketni odbor bi trebalo da istraži izbornu krađu pre samih izbora, u toku izbornog dana i izborne noći, pa sve do proglašenje rezultata- kazala je Rašković Ivić.