Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Crkva u Njujorku će nastaviti službe kada se steknu uslovi

Foto: pinterest.com

Crkva u Njujorku će nastaviti službe kada se steknu uslovi

Duboko cenimo izliv podrške od strane zajednice, uključujući i ponude iz drugih religijskih organizacija da nam ustupe svoje bogomolje na raspolaganje u ovom periodu tranzicije i obnove, navodi se u saopštenju Svetosavske zajednice

Srbija
Izvor: Tanjug

Svetosavska zajednica i crkva će nastaviti službe na našoj lokaciji na zapadnoj strani 25-te ulice, kada se budu stekli uslovi, saopštila je danas Saborna crkva Svetog Save u Njujorku.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se ističe da Zajednica "Svetog Save" upućuje svoju iskrenu zahvalnost preosveštenom vladici Mitrofanu, kao zvaničnicima crkve drugih denominacija, koji su nam odmah pritekli u pomoć svojim fizičkim prisustvom, ponudom podrške i molitvama.

- Uprkos ovom tragičnom razaranju koje nas je zadesilo, Svetosavska zajednica i crkva će nastaviti službe na našoj lokaciji na zapadnoj strani 25-te ulice, kada se budu stekli uslovi.

- Duboko cenimo izliv podrške od strane zajednice, uključujući i ponude iz drugih religijskih organizacija da nam ustupe svoje bogomolje na raspolaganje u ovom periodu tranzicije i obnove.

Raspored i lokacije gde će se održavati službe mogu se naći na sajtu crkve Svetog save u Njujorku.

Vaše nesebične i velikodušne ponude, moralna i materijalna podrška pomažu da budemo istrajni, i daju nam snagu u odlučnosti da nastavimo sa našom misijom dobre volje i ljubavi za sve ljude i svuda.

U saopštenju je naglašeno da organizacije poput "28. juna" nemaju zvanaično ovlašćenje za prikupljanje priloga i sredstava za obnovu crkve Svetog save.

Srpska pravoslavna crkva Sveti Sava uništena u požaru na dan pravoslavnog Vaskrsa - Zajednica će obnoviti crkvu na istom mestu.

Srpska pravoslavna crkva Svetog Save u Njujorku, jedno od arhitektonskih blaga navedenih u Nacionalnom registru istorijskih lokacija, i znamenitost grada Njujorka je tragično uništena u požaru u nedelju 1. maja 2016. godine, na Vaskrs, najsvetiji praznik pravoslavnih hrišćana.