Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CRVENI METEOALARM na snazi od sutra pa do nedelje

Ilustracija/ Foto: mup.gov.rs

CRVENI METEOALARM na snazi od sutra pa do nedelje

Hidrometeorološki zavod Srbije za danas je proglasio žuti meteo-alarm za veći deo zemlje, međutim, od sutra će na snazi biti crveni meteo-alarm koji znači da se prognoziraju "naročito opasne vremenske pojave".

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Prema aktuelnim podacima, žuti meteo-alarm danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i delovima istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na Kosmetu.

Već od sutra, kao i u petak i subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteo-alarm jer će, prema prognozama meteorologa, biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će se lediti pri tlu.

Na sajtu RHMZ-a je objašnjeno da crveni meteo-alarm znači da su "prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja".

"Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi se na sajtu.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 stepeni Celzijusa. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom.

Zatim, do kraja perioda biće umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.

U petak tokom dana i u subotu ujutro biće mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu. Do nedelje u košavskom području biće jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura će biti u postepenom porastu.