Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CRVENI METEOALARM na zapadu i istoku Srbije

Ivanjica Foto: Glas zapadne Srbije

CRVENI METEOALARM na zapadu i istoku Srbije

U Srbiji je danas hladno, s kišom i snegom na planinama: Na Kopaoniku je više od 17 centimetara snega, a obavezna je zimska oprema i na području Tutina i Sjenice.

Srbija
Izvor: RTS

Zbog padavina Hidrometeorološki zavod je objavio crveni meteoalarm za teritoriju zapadne Srbije, Šumadije i istočne Srbije. Narandžasti meteoalarm je na snazi u Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosmetu, dok je ostatak Srbije pod žutim meteoalarmom.

Ivanjička sela bez struje

U ranim jutarnjim satima počeo je da pada sneg na višim predelima opštine Ivanjica, što je izazvalo problemi sa snabdevanjem električne energije u skoro svim golijskim selima kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za Glas zapadne Srbije da je najveći problem to što Radna jedinica EPS u Ivanjici ne raspolaže sredstvima i opremom koja su neophodna za otklanjanje kvarova na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži u ovakim situacijama.

Slična situacija je i u opštini Bajina Bašta gde više sela sa po 300 i 500 stanovnika kao što je Ovčinja struje nemaju po nekoliko sedmica.

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, hladno i vetrovito, a na planinama sa vlažnim snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

U većini mesta očekuje se od 20 do 40 milimetara kiše, lokalno i preko 60 milimetara, i to sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima, samo će na severu Srbije kiša biti slaba i povremena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni, pre podne na severu i zapadu, a na planinama tokom većeg dela dana i sa olujnim udarima.

I u Beogradu je oblačno sa kišom, hladno i vetrovito, a po podne će doći do slabljenja padavina. Vetar je umeren i jak, severozapadni. Temperatura od 8 do 10 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će u sredu biti hladno, na severu suvo uz sunčane periode, u ostalom delu pre podne prestanak padavina, po podne i delimično razvedravanje.

U četvrtak i petak suvo uz porast temperature, zatim promenljivo i malo hladnije, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa snegom.