Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DA LI ĆE MU UPALITI? KANDIDAT za predsednika DSS fleksibilan po pitanju VUČIĆA!

Miloš Jovanović/ Foto: Tanjug

DA LI ĆE MU UPALITI? KANDIDAT za predsednika DSS fleksibilan po pitanju VUČIĆA!

Nakon odluke Sande Rašković Ivić da se povuče sa mesta predsednice Demokratske stranke Srbije, odmah su krenule spekulacije u vezi sa njenim naslednikom.

Srbija
Autor: Nova borba

Poslednjih dana su mediji često pominjali bivšeg potpredsednika DSS-a Miloša Jovanovića kao mogućeg naslednika Sande Rašković Ivić.

Jovanović je u intervjuu za "Večernje novosti" istakao da je razlog zbog koga je predsednica poslaničke grupe DSS-a u Skupštini Srbije napustila kormilo te stranke zapravo minoran u odnosu na geopolitičke, demografske i ekonomske probleme.

Tom prilikom, potencijalni kandidat za predsednika DSS-a istakao je i da nije realno pričati o zajedničkom kandidatu opozicije u Srbiji na predstojećim predsedničkim izborima, jer je po njemu politika DS-a, SDS-a ili DJB podjednako neprihvatljiva za DSS koga bi on predvodio kao i politika Aleksandra Vučića, za koga je rekao da ga ne vidi kao neki opozicionari, odnosno kao Kim Džong Una.

Član Predsedništva DSS-a Marko Jakšić izjavio je za Novu borbu da video u medijima kako je Miloš Jovanovič pričao o srpskom premijeru.

"Vidim da mediji u Beogradu i Banjaluci često apostrofiraju njegovu „blagu“ kritiku režima Aleksandra Vučića, što po meni ne odražava stav većine u DSS-u", rekao je Jakšić za naš portal. Marko Jakšić/ Foto: mc.rs

"Ali ako on želi na mesto predsednika, po meni bi logično bilo da prvo bude član Predsedništva stranke, potom potpredsednik, pa tek onda da može da stupi na mesto lidera", rekao je Jakšić dodajući da Jovanovića poznaje još iz perioda kada su zajedno bili u Pregovaračkom timu srpske vlade za Kosovo i Metohiju, kao i da se onda slagao sa svim stavovima bivšeg potpredsednika DSS-a.

Po Jakšiću, najbolje bi bilo za njegovu stranku da Sanda Rašković Ivić povuče odluku, vrati se na mesto predsednice stranke i potom sazove Skupštinu DSS-a na kome bi svi potencijalni kandidati predstavili svoje programe.