Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Da li će oni postati najjača opozicija u Srbiji? FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT od nekoliko pokreta!

Foto: Tanjug

Da li će oni postati najjača opozicija u Srbiji? FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT od nekoliko pokreta!

Sedam pokreta koji su na svojim događajima okupljali mnogo ljudi, u Nišu se dogovorilo o pravljenju Građanskog fronta.

Srbija
Izvor: Agencije

Sigurno najpozantiji pokret među potpisnicama je Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd", a kako je rečeno, cilj tog fronta je odbrana javnih resursa.

Prem rečima ljudi iz tog fronta, današnji sastanak u Nišu zapravo je samo korak ka formiranju asocijacije koja ima za plan delovanje po čitavoj Srbiji.

"Front će se zalagati za promenu načina upravljanja i raspolaganja javnim resursima, za odbranu prava na dostojanstven život, za transparentnost rada organa javne uprave, za borbu protiv korupcije i za uspostavljanje i odbranu medijskih sloboda", ističu iz Građanskog fronta.

Pored Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" iz Beograda, "Lokalni front" iz Kraljeva, "Udruženje predsednika skupština stanara" iz Niša, "Pokret Podrži RTV" iz Novog Sada, "Biro za društvena istraživanja iz Beograda", Liga Roma, Multietnički centar za razvoj regije Dunav 21 iz Bora.


 


bobi:  
problem je sto oni nisu bukvalno nizasta.. Gomila dece a la pussy riot koja samo zeli da divlja i prica o slobodi. Niko doslovce medju njima ne ume nista da radi. Kad ti hipsteri vode bitku za buducnost onda znas da je nema.

11.10.2016 12:11h    22     26