Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Da li su devojčice u Srbiji obespravljene? Mihajlovićeva: "DA IMAJU ISTA PRAVA KAO DEČACI"!

Foto: Tanjug/ screenshot

Da li su devojčice u Srbiji obespravljene? Mihajlovićeva: "DA IMAJU ISTA PRAVA KAO DEČACI"!

Prema mišljenju srpske potpredsednice Vlade, devojčice su u podređenom statusu u odnosu na dečake.

Srbija
Izvor: Tanjug

Danas je Međunarodni dan devojčica, a poptredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović smatra da su devojčice "naša deca, koja treba da imaju iste šanse kao i dečaci".

Ona je istakla ženska deca moraju imati iste šanse kao i dečaci u školi, fakultetu, zaposlenju, porodici i u svim segmentima društva.

Mihajlovićeva je obećala da će se Koodinaciono telo kojim ona predsedava zalati za postizanje pune ravnopravnosti kako bi sve devojčice imale pravo izbora da ostvare sve svoje potencijale u srpskom društvu.

"Kao društvo smo odgovorni, a ujedno imamo priliku da utičemo na smanjenje nasilja nad devojčicama i ženama, smanjenje diskriminacije, kao i na unapređenje rodne ravnopravnosti i kulture nenasilne komunikacije", rekla je vidno nezadovoljno Mihjlovićeva trenutnim položajem naših devojčica u društvu.

 


MladenBg:  
Ako se ne varam, ti si zaduzena za saobracaj, pa i tu pravis tunele koji su nizi za 30 cm...idi bre kuvaj rucak i odmori nas!

11.10.2016 17:40h    29     26


Zoran:  
Muskarci i decaci su obespravljeni u svemu, zene i devojcice su kraljevi i brutalni despoti ovog drustva. Sve se radi po njima, sve se uredjuje prema njima, sve se modifikuje kako bi njima bilo vestacki dostupno, i svi se lome samo njima da ugadjaju. Pogledajte ratio zaposlenih musko/zensko po opstinama/sudovima/administracijama, i sve ce vam biti jasno.

11.10.2016 21:08h    26     25