Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ BESAN: "GLUPOSTI, niko iz Srbije nije prihvatio da se priča o NEZAVISNOSTI KOSOVA"!

Foto: Tanjug

DAČIĆ BESAN: "GLUPOSTI, niko iz Srbije nije prihvatio da se priča o NEZAVISNOSTI KOSOVA"!

Prema Dačićev rečima, nikada niko iz Vlade Srbije nije prihvatio da se u Briselu sa prištinskom stranom raspravlja o priznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Srbija
Izvor: Tanjug

Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija neće spuštati svoje "crvene linije" niti pristati na članstvo tzv. države Kosovo u organizacijama UN.

Dačić je četiri tačke i izjave "kosovske" ministarke za dijalog Edite Tahiri, kao i ucene upućene od strane albanskih političkih elita sa Kosmeta, prokomentarisao kao prazne priče.

"To su sve prazne priče, oni mogu to da okače na oglasnu tablu u kosovskoj skupšitni. To je lokalni bezobrazluk koji koristi za smirivanje nekih političkih duhova u Prištini. Ipak, dobro je što se ovo pojavilo da bi ljudi videli sa kakvim se mi stvarima suočavamo kada pregovaramo", naveo je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je rekao da kada sa premijerom Srbje Aleksandrom Vučićem ode na pregovore Edita Tahiri započne priču o genocidu, ratnoj šteti i razgraničenju, priznavanju Kosova i slično.

"Niko nikada od nas nije prihvatio da se o tome razgovra niti ćemo o tome razgovrati. Taj dijalog je prebačen na nivo EU rezolucijom Generalne skupštine UN, ali je status neutralan i nigde nije rečeno šta mi treba da uradimo, što sada neke zemlje čini nervoznim", zaključio je Ivica Dačić prilikom gostovanja na televiziji Pink.