Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ BEZ PARDONA: Hrvatska je najveća sramota Evrope

Ivica Dačić/ Foto: vijesti.ba

DAČIĆ BEZ PARDONA: Hrvatska je najveća sramota Evrope

"Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju"

Srbija
Autor: NB

Potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da Hrvatska nastavlja s provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar ispoljava prema Vučiću i Srbiji.

"Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda, da nećemo dozvoliti rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i oslobađanje zločinaca iz poslednjeg rata. Vrhunac cinizma i bezobrazluka Kovača je i u tome da traži izvinjenje od Srbije. Oni koji su klali i ubijali Srbe u koncentracionim logorima traže izvinjenje od svojih žrtava", saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je dodao da "Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju".

"To što je ovakva Hrvatska, koja rehabilituje fašizam, članica Evropske unije, ne daje joj nikakvo pravo da Srbiju vređa i da joj preti", smatra Dačić.

"Aleksandar Vučić je dobio priznanje svih vodećih zemalja sveta za politiku koju vodi, politiku mira i stabilnosti, koja nikoga ne napada, ali neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda. Vreme je da i Evropska unija prekine svoje ćutanje i izjasni se dokle će tolerisati rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i pretnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske. Ovakva Hrvatska je danas najveća sramota Evropske unije“, zaklkučuje šef srpske diplomatije u saopštenju dostavljenom medijima.