Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić i Vučić dobili po flašu skupocenog vina od Donalda Trampa

Tramp poklonio vino "Petrus" Dačiću i Vučiću/ Ilustracija:NB

Dačić i Vučić dobili po flašu skupocenog vina od Donalda Trampa

Tramp je počastio srpske političare flašom vina "Petrus" iz 1966 godina, čija cena je oko 3.000 dolara.

Srbija
Izvor: alo.rs, nezavisne.com

Republikanski kandidat za predsednika SAD-a, Donald Tramp, poslao je veoma vredan poklon predsedniku Vlade Srbije Srbije Aleksandru Vučiću i šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

Radi se o skupocenim flašama vina „Petrus“ iz 1966. godine, koja košta po komadu blizu 3.000 dolara, saznaje "Alo!“.

Kako prenosi list "Alo!", prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić se tokom jednog od njegovih boravaka u SAD-u sastao sa kandidatom Republikanske partije Donaldom Trampom, s kojim je i lični prijatelj, a on mu je poklonio flašu skupocenog vina „Petrus“. Dačiću je tada dato još jedno identično vino, sa molbom da je odnese premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Zanimljivo je da Dačić nije znao vrednost tog poklona, već je cenu flaše saznao tek kada je dar Donalda Trampa predao lideru SNS-a, koji je pasionirani kolekcionar vina.

Dačić je doneo flašu vina Aleksandru Vučiću i rekao mu da je to poklon od Trampa. "Premijer se iznenadio fenomenalnim gestom kandidata za predsednika SAD i odmah je pitao lidera SPS-a da li zna koliko košta to vino? Šef srpske diplomatije nije znao da mu kaže, a tek kada mu je predsednik Vlade Srbije rekao cenu, onda je priznao da je i on dobio flašu vina koje je ponos Francuske i Bordoa. Vina su deponovana i nalaze se sa svim poklonima koje dobijaju članovi kabineta", kaže sagovornik Alo.rs.

Stručnjak za vina i urednik magazina „Vinovnik“ Nenad Andrić kaže da je to izuzetan poklon, koji je i pokazatelj otmenosti i kulture.

-"Vino "petrus“ je ponos Bordoa, a kada je još flaša iz 1966. godine, to je izuzetno vrijedan poklon. To je arhivsko vino koje ima i dodatnu vrednost, a to su godine. Cena mu se kreće u rasponu od 2.400 do 2.800 dolara, koliko je, na primer, koštalo 2014. godine", tvrdi Andrić i dodaje da se takav poklon daje ljudima koji su vam važni.