Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ "Možda izgledamo NAIVNO, ali NISMO GLUPI"

Foto: sps.org

DAČIĆ "Možda izgledamo NAIVNO, ali NISMO GLUPI"

Dačić otvoreno o gorućim problemima.

Srbija
Autor: B92.net, NB

Šef srpske diplomatije Ivica dačić kaže da Srbija ne treba da ćuti, kao i da je ispravno što je odgovorio bivšem šefu ratnog štaba BIH Seferu Haliloviću.

- Ja nisam ovde da ćutim, ja sam ovde ministar spoljnih poslova, treba da štitim nacionalne interese. Bilo bi sramota da ovo prođe bez glasa Republike Srbije – rekao je Dačić za B92.

On je kazao da je nama najmanje stalo do tenzija, ačlio ako u BiH prebrojavaju koliko Srba ima puške i pišteolje, „šta je to?“, upitao je Dačić.

On se osvrnuo i na održavanje mise generalima i pukovnicima NDH, koje nazivaju mučenicima.

- Zamislite u Berlinu misu za Hitlera, Geringa i ostale... Da li treba da ćutim i da kažem "izvinite, molim vas, što vam smetamo"? Ne smemo da ćutimo, poštujem odluku premijera da se suzdržava i da ne učestvuje u polemikama, ali postoje akti na koje država ima obavezu da radi, jedan od njih je i sve ovo, a to je izjava Halilovića, koja nijednim aktom nije demantovana niti se bilo ko od zvaničnih muslimanskih političara u BiH ogradio - istakao je Dačić.

Dačić je govorio i uvođenju sankcija Rusiji, rekao je da bi tako radili sami protiv sebe.

- Znate šta, mi možda izgledamo naivno, ali nismo toliko glupi... Kako ja ili Vučić da kažemo da imamo principijalne stavove, da se zahvalimo za podršku oko Kosova i da kažemo da ćemo da uvedemo sankcije onima koji nas podržavaju... Time bismo radili sami protiv sebe, a mi nismo antisrpska vlada, mi smo Vlada Republike Srbije... Ako se Vuku (Drašković prim. aut.) to ne sviđa, neka izađe iz koalicije. Suprotno našim interesima je da uvedemo sankcije Rusiji i tačka - zaključio je Dačić.