Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ NAPUSTIO VARŠAVSKI SKUP: Albanac vređao Srbiju i srpski narod na Kosmetu!

Ivica Dačić/ Foto: sps.org.rs

DAČIĆ NAPUSTIO VARŠAVSKI SKUP: Albanac vređao Srbiju i srpski narod na Kosmetu!

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj izneo niz uvreda na račun naše zemlje.

Srbija
Izvor: b92.net

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je napustio sastanak ministara spoljnih poslova Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke u Varšavi zbog uvreda ministra spoljnih poslova nepriznatog Kosova Envera Hodžaja.

Naime, Hodžaj je više puta kolektivno označio srpski narod odgovornim za sva dešavanja na Balkanu krajem prošlog veka.

"Pošto Mogerinijeva i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja, ja sam rekao: ’Ako možete bez Srbije, radite‘' i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države. On je rekao da su priče da Kosovo ide u EU „fatamorgana za prištinsku javnost“ i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj SSP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obeleženo pravilno sa zvezdicom i fusnotom", rekao je Dačić, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.