Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ: NEKE ZEMLJE vrše pritisak na druge da priznaju Kosovo

Foto: mc.rs

DAČIĆ: NEKE ZEMLJE vrše pritisak na druge da priznaju Kosovo

On je rekao da će Srbija činiti sve što može da bude u stalnoj komunikaciji sa zemljama koje nisu priznale nezavisnost Kosova

Srbija
Autor: Agencije

Šef srpske diplomatije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se vrše ogromni pritisci na sve zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova i da to redovno, na svakih nekoliko meseci, čine "neke velike zemlje".

On je rekao da će Srbija činiti sve što može da bude u stalnoj komunikaciji sa zemljama koje nisu priznale nezavisnost Kosova, kako bi one ostale pri tom stavu.

Dačić je rekao i da prištinski ministar spoljnih poslova obilazi sve te zemlje ne bi li promenile stav, a nedavno je u tom cilju kao privatno lice boravio i na samitu karipskih država.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je i da je Hrvatska preduzela niz koraka koji su "apsolutno ugrozili regionalnu stabilnost", a da Srbija reaguje na konkretne izjave i postupke.

"Nemojte da lažete svoj narod, jer time izazivate nestabilnost", poručio je Hrvatskoj Dačić na konferenciji za novinare.

On je rekao da Srbija ne izaziva regionalnu nestabilnost i da želi saradnju.

"Mi smo spremni da uložimo maksimalne napore za normalizaciju odnosa", rekao je Dačić i ocenio da do normalizacije teško može doći dok traje predizborna kampanja u Hrvatskoj.