Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Niko sa strane ne utiče na formiranje vlade

Ivica Dačić/ Foto: vijesti.ba

Dačić: Niko sa strane ne utiče na formiranje vlade

​Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da niko sa strane ne može da utiče na formiranje vlade Srbije.

Srbija
Izvor: Tanjug, NB

On je rekao da postoje mnogi koji imaju zablude, te da su to ljudi koji ne poznaju Aleksandra Vučića.

“Ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima pojavilo da sam ja siguran u vladi, a ostali nisu, nadam se da neće (Vučić) pročitati", rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je naveo da ga zasmejavaju novinski tekstovi o tome ko će biti u novoj vladi i kada će ona biti formirana.

"Vi znate da veoma često, svakodnevno komuniciaram sa premijerom i mojim koalicionim partnerom i prijateljem Vučićem, ali u 99 odsto slučajeva govorimo o političkim pitanjima, a ne o formiranju valde. Da li će i kada biti formirana vlada, to je stvar premijera", naveo je Dačić.

On je kritikovao izjavu lidera DS Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje vlade, navodeći da je njega pola zapada zvalo 2008. godine da podrži Borisa Tadića, od Papandreua do Štajnmajera, kao i da je DS "namestila" da ga 2012. godine zove Ketrin Ešton, koja mu nije rekla ono što su demokrate očekivale, već samo da nastavi evropsku politiku.

"I sada DS smeta strani uticaj, odnosno da budemo precizni ruski uticaj i baza u Nišu, ja sam to potpisao sa Šojgujem ispred Tadića i Medvedeva", naveo je Dačić.