Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Otići ću, ako ne značim ništa SPS-u

Ivica Dačić/ Foto: AP via Beta

Dačić: Otići ću, ako ne značim ništa SPS-u

Novica Tončev demantovao napise pojedinih medija da se zalaže za smenu Dačića, već isključivo članove Predsedništva i sve potpredsednike koji nisu imali rezultate na izborima

Srbija
Izvor: Tanjug

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir.

Povodom saznanja Kurira da se Dačiću "drma fotelja" jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta nezadovoljni rezultatima posle izbora, lider SPS- je rekao da svako ima pravo da pokreće pitanje njegovog opstanka u stranci i da se tome neće protiviti.

- Ne bežim od toga. Na sednici Glavnog odbora biće analiza izbora, odgovornost i dalji plan aktivnosti. Ako SPS-u ne značim ništa, sam ću otići - poručio je Dačić.

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović tvrdi za Kurir da u toj stranci nema raskola.

- Ja sam Dačićev najbliži saradnik i nikad ga nisam rušila. To su gluposti, kakvo nezadovoljstvo u stranci i raskol... To je potpuna insinuacija - poručila je Đukić Deđanović.

Na pitanje zašto Branko Ružić potencira da bi voleo da je SPS u opoziciji, Đukić Dejanović kaže da "ne zna" šta je mislio kad je to rekao niti da ga je čula da je to rekao.

Kurir u današnjem izdanju navodi da su u SPS-u napravljeni tabori, a da struju koja bi volela Dačiću da vidi leđa navodno predvode Branko Ružić i Novica Tončev.

- Analiziraju se detaljno rezultati na izborima, a priča se i o tome da će doći do seče u stranci. Do toga će doći ako ostanemo na vlasti, a ukoliko SPS ode u opoziciju, neće ni biti važno šta će se sada dogoditi u vezi s tim - rekao je neimenovani izvor Kurira nakon jučerašnje sednice Predsedništva SPS.

Ružić je odmah posle izbornih rezultata izjavio da bi voleo da SPS ode u opoziciju, dok je Tončev javno nezadovoljan izbornim rezultatima, dodaje Kurir i navodi da Ruzić nije bio dostupan za komentar.

Tončev, međutim, tvrdi da nema nameru da ruši Dačića jer je upravo zbog njega ušao u SPS.

- Ne zalažem se za to da se menja Dačić, nego neki njegovi saradnici koji nisu imali rezultate na izborima - rekao je Tončev, ali se, navodi Kurir, ogradio od Ružićeve želje da bi voleo da je SPS u opoziciji.

- Savetovaću Dačiću da smeni sve potpredsednike, članove Predsedništva i tako dalje, sve koji nisu imali rezultate na izborima, a nisam nikad pomislio da Dačić treba da ode - poručuje Tončev.