Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Otkazivanje Vučićevih poseta jasan signal Nemačkoj i SAD

Foto: Medija Centar Beograd

Dačić: Otkazivanje Vučićevih poseta jasan signal Nemačkoj i SAD

Ivica Dačić izjavio je danas da je otkazivanje poseta Aleksandra Vučića janas sigal Nemačkoj i SAD da ne uvažavaju dovoljno napore vlade Srbije na putu ka EU.

Srbija
Autor: NB, Prva

On je rekao da otkazivanje poseta madnatara za sastav nove vlade Briselu i Sjedinjenim Američkim Državama treba da pokaže da nije korektno ne uvažavanje reformi u Srbiji.

"To je poruka da nećemo igrati dvostruke igre. Kao što je Srbija predvidiv partner, to treba da budu i Nemačka i SAD. Očekujemo da oni budu podrška našem evropskom putu, a ne destabilizaciji Srbije", rekao je Dačić za TV Prva.

Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu odbacio je tvrdjne medija da postoje novi uslovi za Srbiju na evropskom putu i dodao da je američki ambasador Kajl Skot na današnjem sastanku izrazio zabrinutost zbog "zapaljive političke retiorike u parlamentu Srbije", koja prevazilazi diplomatske standard.

Vučić je, kako je jutros prenela “Politika” oktazao posetu Briselu, kao i sastanke sa zvaničnicima SAD na koje je trebao da putuje prvim leto Er Srbije za Njujork 23. juna.