Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Reči zločinca Glavaša su vrhunac ludila u Hrvatskoj

Foto: Tanjug

Dačić: Reči zločinca Glavaša su vrhunac ludila u Hrvatskoj

Ratnim zločincima je svuda u svetu mesto u zatvoru, jedino u Hrvatskoj oni idu ispred mikrofona i kamera, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Srbija
Izvor: Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić poručio je da su izjave ratnog zločinca Branimira Glavaša vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj.

U izjavi dostavljenoj medijima, Dačić kaže da čovek (Glavaš) koji je osuđen za ubistvo srpskih civila, čovek koji veliča nacističku ustašku NDH, Pavelića i Stepinca, čovek koji veliča ustaškog teroristu Barešića, optužuje Srbiju za neofašizam i naziva bezobrazlukom to što se Srbija protivi rehabilitaciji fašizma i ustaštva.

"Poništavanje presude Glavašu je jasna poruka da je moguće nekažnjeno ubijanje i zlostavljanje Srba. Srbija se sa tim nikada neće pomiriti. Ratnim zločincima je u celom svetu mesto u zatvoru, jedino u Hrvatskoj su oni ispred novinarskih kamera i mikrofona“, naveo je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine, jedan od osnivača HDZ i šef HDSSB-a, pozvao je danas hrvatsku vlast da odlučnije da reaguje na, kako je rekao, "bezobrazluk istočnih suseda".