Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Sramna Durakovićeva izjava

Foto: sps.org

Dačić: Sramna Durakovićeva izjava

"Očigledno je da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i koji ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti", navodi Dačić

Srbija
Izvor: NB

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik vlade u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocenio je kao sramnu izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića.

„Vlada Republike Srbije i premijer Aleksandar Vučić uložili su veliki napor u normalizaciji odnosa u regionu i stvaranju regionalne stabilnosti. Očigledno je da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i koji ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti. Umesto da odgovore na pitanje ko je i zašto pokušao da ubije srpskog premijera u Srebrenici, Duraković u dogovoru sa Izetbegovićem napada premijera Vučića što je uopšte došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj opštini", ističe Dačić u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić dodaje da je ceo svet pozdravio takve odluke Srbije i premijera Vučića, osim onih, kako kaže, koji bi da nastave sa ratnohuškačkom retorikom.

"Srbiji niko ne može da deli lekcije i da je ponižava. I kada će iko, osim srpskog parlamenta, osuditi zločine nad nekim drugim narodom? Želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade“, rekao je Dačić u saopštenju. ‎