Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAČIĆ: SRBIJA NEĆE DOZVOLITI VOJNI NAPAD NA RS, Dodik bošnjačkog generala nazvao "mešinom"

Ilustracija: Nova borba

DAČIĆ: SRBIJA NEĆE DOZVOLITI VOJNI NAPAD NA RS, Dodik bošnjačkog generala nazvao "mešinom"

Šef srpske diplomatije izjavio je da je pretnja generala armije BiH najveća pretnja regionu, te da se Srbija protivi vojnom napadu na Republiku Srpsku

Srbija
Autor: Nova borba, Agencije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić okarakterisao je izjavu ratnog komandanta Armije Bosne i Hercegovine Sefera Halilovića kao najveću pretnju mitru i stabilnosti u regionu, ocenivši je kao nameru za uništenje Republike Srpske.

Dačić je dodao da je Srbija dovoljno jaka da brani sebe, te da neće dozvoliti uništenje RS.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica bi trebala odmah da reaguje na takve izjave komandanta BiH armije, "ukoliko joj je stalo do mira".

Dačić je u pisanoj izjavi medijima naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, već da je nezvanični portparol predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da Republika Srpska ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani", naveo je šef srpske diplomatije.

Svima je jasno da je referendum o Danu Reublike u RS samo izgovor, a da iza svega stoji namera da se ratom uništi Republika Srpska.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik takođe je najoštrije osudio Halilovićevu izjavu.

"On je prazna mešina koja puca u prazno! To je još jedna u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala koji nije odgovarao ni Bošnjacima u BiH, a koji bi opet da ratuje", rekao je Dodik za portal Informer.rs.

Dodik je poručio da RS niko ne može da uništi, niti će je, kako je rekao, neko oteti.