Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: Srbiji treba stabilnost, hoćemo u Vladu

Foto: Tanjug

Dačić: Srbiji treba stabilnost, hoćemo u Vladu

Nismo razgovarali o funkcijama, niti o resorima, samo hoćemo da obezbedimo političku stabilnost Srbiji kako bismo krenuli napred

Srbija
Izvor: Agencije

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je da je Srbiji neophodna politička stabilnost kako bi se ostvarili ciljevi koje je mandatar Aleksandar Vučić postavio do 2020.

On je istakao i da zato treba da se nastavi saradnja SPS-JS sa Srpskom naprednom strankom.

Dačić je u Končarevu kod Jagodine, gde je prisustvovao osvećenju crkve čiji je ktitor lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma, kazao da je sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem razgovarao o "potencijalnoj saradnji na programskom nivou" a ne o funkcijama.

"Mi nismo razgovarali o funkcijama, niti o resorima, niti smo mi to spominjali, niti je premijer to spominjao. Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji na programskom nivou, a razgovori će biti nastavljeni kada to premijer bude odlučio, a on je otprilike rekao da će to biti sledeće nedelje", kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je istakao da nije pitanje da li će koalicija SPS-JS ući u vladu već da li će nastaviti saradnju koju su do sada imali sa SNS-om ili ne.

"Mi smo spremni da nastavimo tu saradnju jer mislimo da je to u najboljem interesu Srbije i da time naša koalicija doprinosi političkoj stabilnosti u Srbiji, a uspeha Srbije nema bez političke stabilnosti", ocenio je Dačić.

On je dodao da je koalicija SPS-JS saglasna sa programom nove vlade koji je mandatar Aleksandar Vučić izneo na sastanku sa predstavnicima tih stranaka.

"Mi smo izneli neka svoja viđenja šta bi bili prioriteti. Upoznao nas je sa situacijom u regionu, sa situacijom kada je reč o međunarodnom položaju Srbije i odnosima u svetu. Rekao je da želi da vlada funkcioniše kao jedan tim, da svi budu posvećeni tom cilju i da svi zajedno delimo odgovornost", naveo je lider socijalista.