Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Dačić ujutru LAŽE BRISEL, a POPODNE MOSKVU"

Čedomir Jovanović/ Foto: kurir.rs

"Dačić ujutru LAŽE BRISEL, a POPODNE MOSKVU"

LDP tvrdi da izjave šefa srpske diplomatije Ivice Dačića nanose štetu Srbiji i njenim interesima.

Srbija
Autor: Nova borba

“Dačić izgleda ne shvata da interesi Srbije ne mogu da se brane tako što se zbog političkog opstanka ujutru laže Brisel, a popodne Moskva, što po Dačićevom mišljenju predstavlja vrhunac političke i diplomatske mudrosti”, navodi se u saopštenju Liberalnodemokratske partije.

“Jasno upozoravamo građane da politika sedenja na dve stolice ulazi u svoj neizvesni kraj, u kojem Srbija, sa svim unutrašnjim poteškoćama koje ima i maglovitom spoljnopolitičkom situacijom u kojoj se nalazi, ne može više biti poligon za izazivanje Zapada kada god u Rusiji neko za to nađe interes”, navode iz te stranke i dodaju da je pogrešna kosovska politika postala uzrok, ali i izgovor, našeg daljeg lutanja, pa se danas, kako tvrde liberali, svaki pogrešan potez i zastoj u razgovorima sa Evropskom unijom pravda time što to radimo zbog podrške Rusije, koja u Srbiji ima svoje legitimne interese, ali što ne znači da se oni automatski podudaraju sa interesima Srbije.

Iz LDP-a ističu da pojedinci iz vlasti i dalje ništa ne razumeju, pa prebacuju odgovornost na opoziciju zbog takve pogrešne politike i upiru prstom na one koji ih dobronamerno upozoravaju na greške koje prave, “uz dobro poznate priče o tome ko za koga radi i šta su stvarno nečije namere“.

“Potrebna nam je jasna politika, nedvosmislen put u Evropsku uniju, redefinisanje odnosa sa Rusijom i razgraničenje međusobnih interesa. Svaka druga politika nosi sa sobom političku i bezbednosnu neizvesnost i tako se mora reći građanima Srbije, a ne sakrivati se iza politikantskih obračuna sa opozicijom”, zaključuju iz parlamentarnog LDP-a.