Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dačić: VOLEO BIH da bude parlamentarnih izbora!

Ivica Dačić/ Foto: YT printscreen

Dačić: VOLEO BIH da bude parlamentarnih izbora!

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić kaže za RTS da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i saradnjom sa SNS-om.

Srbija
Izvor: RTS

Kada je reč o parlamentarnim izborima, Dačić je naveo da bi voleo da se oni održe.

"Voleo bih da budu parlamentarni izbori upravo zbog svih ovih koji tako horski govore krijući se jedan iza drugoga, a pojedinačno uopšte ne smeju da se pojave. Baš me interesuje kako bi se ponašali kada bi bili parlamentarni izbori", naglasio je Dačić.

Govoreći o najavi da će američko ministarstvo odbrane zajedno sa Stejt departmentom sledeće godine izvršiti procenu saradnje Srbije, BiH i Makedonije sa SAD i Rusijom u oblasti odbrane, Dačić kaže da svako treba da radi svoj posao.

"Svako neka radi svoj posao – oni neka rade svoj posao, mi ćemo svoj posao. Naš posao je da obezbedimo da Srbija bude jaka, poštovana, da može da se odbrani. Sa druge strane, mi smo nezavisna zemlja koja vodi neutralnu politiku odbrane. To znači da mi nismo neutralni kao što je to Švajvarska, jer za to vam treba međunarodno priznanje, ali vodimo politiku vojne neutralnosti, što znači da nismo članovi nijednog vojnog saveza i da naša saradnja može biti i jeste ravnopravna sa svima", naveo je Dačić.

Ukazao je da bi voleo predsednik Donald Tramp dođe u Srbiju i razgovara o toj proceni u oblasti odbrane.

"Pa nećemo mi valjda da razgovaramo sa Hojt Jijem o tome. Kada neko razgovara u Moskvi, razgovara sa Putinom, ne razgovara sa šefom neke direkcije u ministarstvu spoljnih poslova. Prema tome, takve poruke mogu da se šalju nekim kvazi državama u svetu. Što se tiče Srbije, mi želimo dobre odnose sa Amerikom, ali za to je potrebno dvoje", rekao je Dačić.