Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Danas: Neko se sveti akademiku Teodoroviću?

Foto: mc.rs

Danas: Neko se sveti akademiku Teodoroviću?

​Da bi suzbila kritike akademika Dušana Teodorovića i da bi mu zapušila usta, vlast je rešila da zastraši predsednika Odbora za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti, piše list “Danas”.

Srbija
Izvor: Danas, NB

Da bi suzbila kritike akademika Dušana Teodorovića i da bi mu zapušila usta, vlast je rešila da zastraši predsednika Odbora za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti, piše list “Danas”.

Kako navodi taj list Teodorovića su pokušali da privedu policajci iz stanice “Vračar”, ali on nije bio kod kuće. Kako je ispričao Teodorović, on nikada ranije nije bio privođen i ima samo jedan saobraćajni prekršaj.

“Pošto mi se tako nešto nije dogodilo za mojih 65 godina života, otišao sam u policijsku stanicu Vračar da bih video o čemu se radi, ali su mi oni rekli da imaju nalog za moje privođenje od sudije za prekršaje. Kada sam otišao kod gradskog sudije za prekršaje ispostavilo se da takav sudija ne postoji”, kazao je za Danas akademik Teodorović.

Akademik Teodorović u svojim javnim istupima nije štedeo ni ministra policije, ni gradonačelnika Beograda u vezi sa sumnjivim doktoratima, zatim fakultet Džon Nezbit nekadašnji Megatrend, ali ni Muamera Zukorlića, novopostavljenog predsednika skupštinskog Odbora za nauku i obrazovanje.

Ipak, mukama ovog beogradskog profesora tu nije kraj. Nakon što je pokrenuo peticiju za opoziv Muamera Zukorlića sa mesta Predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije na sajtu peticije24sata.com, pomenuta peticija je u četvrtak u 14.30 časova blokirana.

- Ne znam ko je blokirao peticiju kad jedino ja to mogu da uradim, a ja je nisam blokirao. Ne znam razlog. Peticiju je do sada potpisalo 8.350 osoba - ističe akademik Teodorović. U saopštenju koje je napisao na pomenutom sajtu, Teodorović navodi da je peticija bila blokirana do 22 sata i da mu "nije poznato ko je izvršio blokadu".

U peticiji je akademik Teodorović naveo da su "izborom Muamera Zukorlića na mesto predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije poniženi naučnici, profesori, asistenti, nastavnici, inženjeri, informatičari i svi građani Srbije".

Na pitanje Danasa da li sve ove vezane događaje vidi kao osvetu vlasti zbog njegovih javnih kritika, Teodorović kaže da je "ovo što se dešava preveliki broj koincidencija u kratkom vremenskom intervalu" i da "ima ozbiljnu sumnju".