Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Danas PROTEST zbog odvajanja DETETA od hraniteljke

Ilustr/ Foto: tuzlanski.ba

Danas PROTEST zbog odvajanja DETETA od hraniteljke

​U gradu na Begeju danas protest zbog oduzimanja petogodišnjeg mališana iz hraniteljske porodice. Sve se desilo na prepad, za tri dana, kaže hraniteljka.​

Srbija
Autor: NB/ Novosti

Sudbina petogodišnjeg dečaka koji je oduzet hraniteljki i dat na usvajanje bračnom paru iz Švedske, a o kojem je Nova borba prva pisala, nastavio je da potresa srpsku javnost.

Sada je svoju stranu priče ispričala hraniteljka dečaka Ljiljana Radulović iz Zrenjanina.

"Kada je došao kod mene, bio je kao veknica hleba, majušna beba od tri meseca. Rekli su mi da je biološkim roditeljima oduzeto roditeljsko pravo. Za ovih pet godina dosta smo se vezali jedno za drugo. Volela bih da bude srećan, ali bojim se za njega, jer cela ova procedura usvajanja u Švedskoj ide prebrzo. Odvojili su ga od mene za samo tri dana. Gotovo da ne spavam, živim samo na vodi", kaže za "Večernje novosti" hraniteljka, koja ne može da se pomiri sa brzinom i načinom na koji joj je oduzet dečak o kome je brinula od pelena.

Ogorčeni su i roditelji dece iz vrtića u koji je mališan išao, njihove komšije i drugi Zrenjaninci, koji su za danas najavili miran protest, a napravljena je i peticija na internetu da se dečak vrati svojoj majci.

Povodom ovog slučaja, u zrenjaninski Centar za socijalni rad danas će stići nadležna inspekcija iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.