Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DB znala ko je ubio Ćuruviju, ali LEGIJA MORA DA ĆUTI!

Slavko Ćuruvija i Milorad Ulemek Legija/ Ilustracija: NUNS

DB znala ko je ubio Ćuruviju, ali LEGIJA MORA DA ĆUTI!

Milorad Ulemek Legija je ključni svedok u suđenju bivšim pripadnicima DB-a za ubistvo Slavka Ćuruvije, ali izgleda da ni on ne želi da "ide do kraja"

Srbija
Izvor: Blic, Nova borba

Legija je pred Specijalnog sudom izjavio da nema neposrednja saznanja o ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, ali da ima informacije koje je dobio od tadašnjeg načelnika DB-a, sada optuženog, Radomira Markovića.

"Pozvao me je (Radomir Marković) 2000. godine zbog hapšenja jednog lica pa sam ga pitao ko će da budu navigator ispred DB-a, a on mi je reako 'ovi Radonjini što su ubili Ćuruviju'. Video sam gospodina Romića i gospodina Kuraka ispred njegove kancelarije i sa njima sam se onda dogovarao o toj akciji hapšenja", izjavio je danas Ulemek.

Na pitanje tužioca u vezi sa iskazom koji je dao u istrazi, da ga je navodno Radomir Marković krajem marta 1999. godine pozvao da dođe u Beograd da bi se likvidralo jedno lice, nekadašnji prvi čovek "Crvenih beretki" rekao je da neće da se izjašnjava o tome jer ne mora da odgovara na pitanja u kojima će se izložiti krivičnoj odgovornosti. Dnevni list "Blic" podseća da on ranije rekao da je taj poziv tada odbio jer su pripdanici JSO bili angažovani na Kosovu.

Legija, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića, četverostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, istakao je i da se njemu i njegovoj porodici već deceniju i po unazad preti zbog ovog slučaja, ali da neće iznostiti nikakve pojedinosti o tome.

Takođe, danas su i advokati optuženih ispitivali Milorada Ulemeka Legiju, a najviše su insitirali na pitanjima u vezi sa Ulemekovom agencijom za obezbeđenje koja je jedno vreme obezbeđivala lično Slavka Ćuruviju. Ulemek je rekao da ne zna detalje tog ugovora, da mu je taj posao bio poznat ali da ne zna do kada je tačno trajao.

"Znam samo da ga je obezbeđivao Popivoda, ali li ne znam ko je još bio u obezbeđenju, mislim da su bila trojica. Nema informacije da li su nastavili privatno da ga obezbeđuju i nakon raskida tog ugovora", zaključio je Ulemek.