Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Deluje da će SPS biti deo vlade"

Foto: Medija Centar Beograd

"Deluje da će SPS biti deo vlade"

Iako to nije ni načelno dogovoreno, iz razgovora Vučića i Dačića moglo bi se zaključiti da će SPS biti deo vlade, ističe Slavica Đukić Dejanović.

Srbija
Izvor: Danas, NB, Tanjug

Đukić Dejanović kaže za „Danas“ da to još uvek nije dogovoreno, ali da su vođeni razgovori između Vučića i Dačića iz kojih se moglo zaključiti da bi SPS mogao biti partner naprednjaka u sledećoj vladi.

Upitana ko bi u vladi mogao da predstavlja SPS, Slavića Đukić Dejanović je rekla da se o tome nije razgovaralo, ali da, ako bi socijalsiti ušli u vladu, normalno je da u njoj bude lider stranke.

Ona ističe da joj se ne čini da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet.

"Uostalom, verujem da mandatar nije nezadovoljan rezultatima tehničke vlade", kaže za Slavica Đukić Dejanović, odgovarajući na pitanje da li je moguće da neko drugi, a ne mandatar Vučić sastavi Vladu Srbije.

"Vladu Srbije treba da sastavi onaj ko je dobio poverenje građana, a to treba da bude Aleksandar Vučić i iskreno verujem da će to tako i biti", dodala je ona.

Povodom toga što je Dragan Marković Palma "kandidovao" Dačića za predsednika Srbije, ona je rekla da se u SPS o tome uopšte nije razgovaralo i da je za to rano, a da Markovićev potez vidi kao izraz poštovanja.

Upitana da li zvanična Moskva insistira da socijalisti budu deo buduće vlade, ona je rekla da ne veruje da neko sa strane pritiska mandatara zbog SPS-a.

"Zaista ne mislim da se zvanična Moskva u ovakvom globalnom trenutku bavi pozicijom SPS", istakla je ona.