Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Demokrate izgubile Vračar posle 22 godine

Foto: N1

Demokrate izgubile Vračar posle 22 godine

Nakon 22 godine na vlasti u beogradskoj opštini Vračar, predsednik opštine više nije iz redova DS.

Srbija
Izvor: Tanjug, NB

Nakon 22 godine na vlasti u beogradskoj opštini Vračar, predsednik opštine više nije iz redova DS.

Ta funkcija pripala je Milanu Nedeljkoviću (SNS) za kog je glasalo 23 od 45 odbornika. Nedeljkovićeva zamenica biće Radmiral Sarić i SPS.

Novu vlast formirali su SNS, SPS, LDP. Ranije je saopšteno da je i DSS odlučio da podršku većini čiju okosnicu čine naprednjaci.

Nedeljković je uoči glasanja kazao da će njegova vrata biti otvorena za sve građane Vračara, istakavši da je ta opština zajednička kuća koju će zajedno nastaviti da grade.

"Za mene je ovo velika čast, posao ću obavljati u skladu sa zakonom i u interesu građana Vračara. Moja vrata će uvek biti otvorena, jer želim snažno učešće građana u vlasti", rekao je Nedeljković.

On je poručio da će ući u svaki ulaz, da će slušati ljude i rešavati njihove probleme, jer, kako je kazao, predsednik opštine ne treba da sedi u kancelariji.

Što se najstarijih tiče, imaće i organizovane aktivnosti, najavio je on.

Posebno je naglasio da ga ne interesuju međupartijske razlike već saradnja.

Lista "Vračar Slobodno" pozvala je Nedeljkovića da povuče svoju kandidaturu jer, kako su naveli, to nije volja građana Vračara.

Branimir Kuzmanović se kritički osvrnuo na njegov izbor, dodavši da će se jednog dana ispitati krivično delo, trgovina uticajem, aludirajući na situaciju u kojoj su pojedini odbornici sa te liste podržali predloge SNS.

Inače, tokom sednice šaopšteno je da će novu odborničku grupu u SO Vračar činiti Mihailo Grupković (LDP), Marko Mandić, bivši član Levice Srbije i Mirjana Mitrović (SDPS).

Reagujući na kritike upućene većini, odbornik SNS Nikola Selaković predložio je "kritičarima" da se manu frustracija i priča o ostavljenoj devojci, podsetivši ih da su sami birali svoje odbornike.

On je poručio Nedeljkoviću da će imati podršku svih nivoa vlasti, beogradske i republičke.

Šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić kazao je da o Nedeljkoviću dovoljno govori biografija, a da SNS i koalicioni partneri imaju tim za Vračar.

"Upotrebiću slogan jedne odborničke grupe Dosta je bilo - dosta je bilo da na čelu Vračara bude neko bez fakulteta. Što se tiče podrške Nedeljkovića, iza njega stoji većina. Lista govori da SNS ima odlične kadrove, profesore, vrhunske sportiste, to je garancija da mi imamo tim koji će da radi za sve građane Vračara", rekao je Mrdić.

Tokom sednice, za zamenika predsednika skupštine opštine Vračar izabran je Slobodan Rebić (PUPS), Svetlana Raosavljević Gvozdenov za zamenika sekretara (SPS), a izabrano je i devetočlano opštinsko veće.

U opštinskom veću nalaze se Dejan Ribać, Rajko Tanasijević, Biljana Luković, Jovan Hadži Đokić.