Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DEMONSTRACIJA SILE: Padobranci obeležili zajedničku vojnu vežbu "Slovensko bratstvo 2016" (FOTO)

Padobranci "dominirali" u Kovinu/ Foto: Tanjug, S. Radovanović

DEMONSTRACIJA SILE: Padobranci obeležili zajedničku vojnu vežbu "Slovensko bratstvo 2016" (FOTO)

Nakon današnje vežbe u Kovinu, "Slovensko bratstvo" nastavlja put Orešca, dok su prekosutra vežbe zakazane na Pasuljanskim livadama.

Srbija
Izvor: Tanjug, tf.rs

Na kovinskom aerodromu danas je izvršen padobranski desant u okviru zajedničke vežbe “Slovensko bratstvo 2016″ u kojoj učestvuje više od 700 pripadnika Vojske Srbije, ruskih vazdušno – desantnih snaga i oružanih snaga Belorusije.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vežb je trajala malo duže od sat vremena, a cilj joj je bio unapređenje operativnih sposobnosti za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka, te za izvođenje protivterorističke operacije u multinacionalnom okruženju. Posetiocima je prikazan i desant oklopnog transportera BMD-2 iz aviona IL-76 i realizovani su padobranski skokovi pripadnika ruske i beloruske vojske iz “Iljušina 76″, sa padobranom tipa krilo.

Skokove su izveli i pripadnici 63. Padobranskog bataljona iz helikoptera MI-17, a finalna aktivnost na aerodromu Kovin bio je helikopterski desant pripadnika beloruskih oružanih snaga i srpske specijalne brigade iz helikoptera MI-8 i MI-17.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici oružanih snaga sve tri zemlje ocenili su današnje zadatke odličnom ocenom, a brigadni general Zoran Veličković, komandant specijalne brigade, rekao je da se danas moglo videti kako tri vojske, koje govore različitim jezicima i nose različite uniforme, uspešno sarađuju na realizaciji zadataka protivterorističke borbe.