Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DEO OPOZICIJE BOJKOTOVAO lokalne izbore u Beloj Palanci, a izlaznost DALEKO IZNAD PROSEKA!

Zgrada Opštine Bela Palanka/ Foto: N1

DEO OPOZICIJE BOJKOTOVAO lokalne izbore u Beloj Palanci, a izlaznost DALEKO IZNAD PROSEKA!

Na lokalnim izborima u Beloj Palanci učestvuje šest lista, dok SDS, DS i LDP bojkotuju današnje glasanje u toj opštini.

Srbija
Izvor: Tanjug

Do 19 sati na lokalnim izborima u Beloj Palanci glasalo je više od 70 odsto stanovnika tog mesta, iako te izbore bojkotuju Socijademokratska stranka, Demokratska stranka i Liberalnodemokratska partija.

Pravo glasa ima preko 9.600 Belopalančana, a da je lokalno stanovništvo vrlo motivisano za izbore na lokalnom nivou pokazuje i podatak da bi do zatvaranja glasačkih mesta, pravo glasa moglo da iskoristi čak tri četvrtine građana, što je daleko više od prosečne izlaznosti na poslednjim lokalnim izborima u Srbiji.

Za 29 odborničkih lista u belopalančkom parlamentu bore se liste "Srpska napredna stranka-Aleksandar Vučić", zatim "Pobeda, Dosta je bilo", potom "Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka", četvrta na listi je "PUPS-Milan Krkobabić", peta koalicija "Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija" i Grupa građana "Demokratska opozicija za Belu Palanku".

Tanjug javlja da glasanje protiče bez problema i nepravilnosti, a Opštinska izborna komisija je istakla da će prve preliminarne rezultate saopštiti oko ponoći.