Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Deo opozicije zasedao, NE ZNA SE IMA LI ZAJEDNIČKOG KANIDATA!

Sastanak opozicije/ Foto: N1

Deo opozicije zasedao, NE ZNA SE IMA LI ZAJEDNIČKOG KANIDATA!

I dalje ostaje nejasno da li će deo srpske opozicije imati zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

Sastanak dela opoziije u prostorijama Pokreta za preokret Janka Veselinovića, kao što je bilo i najavljeno, nije raspravljao o imenima potencijalnih zajedničkih kanidata opozicije na predstojećim predsedničkim izborima.

"Bilo je govora, ali ne o imenima. Razgovarali smo o tome da razgovori o predsedničkom kandidatu dobiju odredjenu formu", rekao je lider Levice Srbi Borko Stefanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potreban jedan zajednički kandidat koji može da nanese ozbiljan politički udarac režimu Aleksandra Vučića, te da to nije moguće šest, sedam, 10 ili 12 kandidata bez obzira koliko su dobri.

Stefanović je istakao da su opozicione snage danas pričale o nepostojanju fer izbornih uslova i "potpunoj kontroli medija", kao i o tome šta opozicija po tom pitanju može da uradi.

Po njegovim rečima, svi prisutni na današnjem sastanku istakli su potrebuodržavanja fer i demokratskih izbora, ali da se nije pričalo o tome "ko će koga da podrži".