Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"DETALJI DNK analize NEĆE odmah biti obelodanjeni"

Mesto gde je nađeno oružje Foto: RTS/Printscreen

"DETALJI DNK analize NEĆE odmah biti obelodanjeni"

Službe MUP-a će u toku dana imati rezultate DNK analize sa oružja nađenog u blizini porodične kuće premijera, ali zbog istrage neće odmah biti poznati javnosti.

Srbija
Izvor: B92

To je izjavio zamenik načelnika Nacionalnog kriminalističkog centra Dragan Mijović.

On je pojasnio da je bitno za tragove, koji treba da dobiju status materijalnih dokaza, ne samo da se otkriju, već i momenat kada će da se obelodane javnosti.

"Policija ima prednost u odnosu na počinioce tako što dolazi do tragova, ako se objavi prerano policija gubi tu prednost. Počinioci mogu da utiču na svedoke, unište dokaze", rekao je Mijović gostujući na TV Pink.

On je pojasnio da se ispitivanja još rade, da je dopuna uviđaja bila juče, a da je uviđaj započeo u subotu po mraku, te da forenzičari traže sve što može da ukaže na počinioce, a to su otisci, DNK materijal...

Bivši direktor BIA Andreja Savić kaže da nije smelo da se dogodi da se takav arsenal naoružanja nađe u blizini kuće visokog državnog funcionera, te da to ukazuje na ozbiljne propuste službi bezbednosti.

"Ne može se samo fizičkom zaštitom ostvariti bezbednost štićenih ličnosti. Ključ svega je u prikupljanju obaveštajnih i kontraobaveštajnih podataka. Ako nemate obaveštajne podatke vi ste u problemu. Treba doći do namera počinioca", naglašava Savić.

Dodaje da je takav arsenal oružja ozbiljan signal, te da stvari ne treba potceniti već slučaj treba istražiti do kraja.