Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Devenport sprema PROTESTNO PISMO zbog Šešelja

Foto: mc.rs

Devenport sprema PROTESTNO PISMO zbog Šešelja

Neće da ćuti na provokacije radikala

Srbija
Izvor: mediji/ NB

Nakon što su poslanici Srpske radikalne stranke sprečili Majkla Devenporta da predstavi izveštaj o napredovanju Srbije, ovaj visoki zvaničnik EU priprema protestno pismo koje će uputiti Skupštini Srbije i nadležnom ministarstvu.

"Još ne znamo da li će to biti protestna nota ili neka vrsta obaveštenja. Zbog svega što se desilo na sednici odbora, on kao strani diplomata mora da reaguje i to se od njega i očekuje", navodi izvor blizak Devenportu.

Da će se diplomata žaliti potvrđeno je i u Skupštini Srbije, a potvrda je stigla od predsednice skupštinskog odbora za evrointegracije Marinike Tepić, inače poslanice LSV-a.

Da podsetimo, upravo je lider LSV Nenad Čanak uputio oštre kritike Vojislavu Šešelju i radikalima zbog toga što nisu dopustili Majklu Devenportu da iznese izveštaj.

Oni su to učinili jer je izveštaj bio na engleskom jeziku, a Vojislav Šešelj je iskoristio priliku da upita visokog predstavnika EU "da li je normalan".

Inače, lider radikala je izjavio da izveštaj može biti predstavljen, ali ne može ga obrazlagati Devenport, jer on nije stručnjak za tu oblast.

"Poslovnik propisuje da se, osim poslanika, na odboru može obratiti samo neko od stručnjaka za određenu oblast, a Devenport to nije. Ukoliko bude ponovo pokušao da se obrati, ponoviće se ista stvar", rekao je Šešelj za "Novosti".