Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Direktor "Resavice" PRIZNAO KRIVICU za kaznu od dve i po godine zatvora

Foto: sxc.hu

Direktor "Resavice" PRIZNAO KRIVICU za kaznu od dve i po godine zatvora

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Resavice" Stevan Dželatović (52) nagodio se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i za kaznu od dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 6.225.000 dinara priznao da je izvršio krivično delo primanje mita

Srbija
Izvor: Tanjug

U saopštenju tužilaštva se precizira da je zaključeni sporazum potvrdio i Specijalni sud presudom od 10. avgusta

Presudom mu je takođe izrečena mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u periodu od 10 godina, i to svih poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje državne imovine.

Takođe mu je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim delom - novac u iznosu od 30.000 evra.

Dželatović je bio uhapšen u aprilu jer je, kako je tada saopšteno, tražio i primio mito od 30.000 evra od Vidojka Morarevića čijem ocu "Resavica" duguje 300.000 evra.

Dželatović je, kako se sumnja, rekao Morarevićima da će im rado isplatiti dug od 300.000 evra, ali samo pod uslovom da oni njemu daju 10 odsto, odnosno 30.000 evra.

Morarevići su pristali, ali su ga prijavili policiji pa je uhapšen odmah nakon što je preuzeo mito, a kod njega su nađene obeležene novčanice.

On je Moravčevićima tražio novac za ono što je morao da im isplati u skladu sa pravosnažnom i izvršnom presudom kojom im je dosuđena odšteta za srušenu kuću od 300.000 evra.