Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DJB: "ČANKOVA POSEBNA FOTELJA" ima mesto u prvom redu, a odbornica sa invaliditetom u "magarećoj klupi" (FOTO)

DJB logo

DJB: "ČANKOVA POSEBNA FOTELJA" ima mesto u prvom redu, a odbornica sa invaliditetom u "magarećoj klupi" (FOTO)

Pokret "Dosta je bilo" izražava revoltiranost nakon odluke Administrativnog odbora Skupštine Srbije da ne uvrsti u dnevni red i temu o drugačijoj raspodeli sedišta u parlamentu

Srbija
Autor: Nova borba

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića saopštio je kako nije zadovoljan odlukom Skupštine Srbije da pokret dobije mesta u parlamentu u poslednjem redu, iako su četvrta politička opcija na izborima.

"Srpska napredna stranka je danas uz pomoć članova iz LSV Nenada Čanka i SDPS Rasima Ljajića odbila zahtev poslaničke grupe „Dosta je bilo“ da se jedinoj poslanici koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica omogući da ravnopravno učestvuje u plenarnom radu Skupštine, kao i da se celoj poslaničkoj grupi omogući da sedi zajedno u prvim redovima sektora 2", navodi se u saopštenju DJB-a.

Oni su putem svog zvaničnog tviter naloga, poručili najvećoj stranci da se na taj način igra sa izbornom voljom građana.

Iz DJB-a ujedno zameraju i na činjenici da poslanička grupa LDP, koja ima samo četiri odbornika, ima prednost u odnosu na DJB i sedi u prvom redu. Zamerke imaju imaju i na to što je lider LSV-a "uspeo da dobije fotelju prema svojim potrebama" takođe u prvom redu, pozivajući se na to da oni u svojim redovima imaju osobu sa invaliditetom, te da broje više odbornika i od LSV-a.